Kezdőlap / Egyéb / 10 meglepő történelmi esemény, ami hiszed vagy sem, egy évben történt
loading...

10 meglepő történelmi esemény, ami hiszed vagy sem, egy évben történt

1. Átadják az Eiffel-tornyot, Vincent van Gogh pedig megfesti a Csillagos éj című festményét. 2. Feltalálják a touchpad-ot, a Time magazin pedig a történelem során először az ‘év emberének’ választja a veszélyeztetett Földet. 3. Elsüllyed a Titanic és Kazimierz Funk lengyel biokémikus “felfedezi” a vitaminokat. 4. Angliában útnak indul az első földalatti vasút, az Egyesült Államokban pedig eltörlik a rabszolgaságot. 5. Megalkotják a periódusos rendszert, a Heinz vállalat pedig piacra dobja az első ketchupjét. 6. Megszületik Marilyn Monroe, szexszimbólum és II. Erzsébet brit királynő. 7. Az Orosz birodalom eltörli a jobbágyságot, miközben Angliában elkészítik a világ első színes fényképét. 8. Megjelenik az első iPhone és kiadják a Harry Potter sorozat 7. könyvét. 9. Charles Darwin és Harriet, a világhírű teknős.

Amikor Charles Darwin angliába vitte Harriet-et, a híres galapagosi teknőst, a teknős még tányér méretű volt. Később a híres természettudós, Steve Irwin viselte gondját Herriet-nek, ám az igazi érdekesség az, hogy néhány évvel ezelőttig tulajdonképpen mi is találkozhattunk egy kicsit Charles Darwin-nal a közel kétszáz évet élt teknősön keresztül.

10. Franciaországban kivégzik az utolsó guillotine-általi halálra ítélt embert, miközben az Egyesült Államokban vetíteni kezdik Indiana Jones-t.

forrás

loading...

Ezt láttad már?

16 szívmelengető fotó, amitől mindannyian elmorzsolunk egy könnycseppet

Vannak pillanatok, amikor egyáltalán nem szégyen sírni, még a legkeményebb férfiaknak sem. Ez jelenti azt, …

Nagyra értékeljük, ha követsz minket a Facebookon! 😉

Tetszik amit látsz?

Oszd meg bátran! ;)